Suzuki Jimny перетворений у міні-пікап

Suzuki Jimny, який наразі пропонується у трьох- та п'ятидверних варіантах, викликає цікавість щодо можливості створення пікапа з подвійною кабіною. Художник-візуалізатор Теофілус Чін (Theophilus Chin) брався за цю справу та створив захоплюючу концепцію вантажівки на базі Jimny, інспіровану суворою привабливістю Jeep Gladiator, але адаптовану до більш компактного та доступного сегменту.

За основу взято подовжений п'ятидверний Suzuki Jimny, а колісна база ще більше подовжена, щоб розмістити необхідну рамку-драбину для заднього спального місця відповідного розміру. Задній звис став значно подовженим порівняно з оригіналом, збільшивши його компактні розміри. Варто відзначити, що довжина п'ятидверного Jimny становить всього 3 985 мм, що робить його коротшим за багато невеликих хетчбеків.

Suzuki Jimny перетворений у міні-пікап

Заднє шасі концептуального пікапа Jimny має яскраво виражені задні ліхтарі та задній бампер з інтегрованими підніжками, що нагадують дизайн його більшого побратима. На задніх дверях видно напис "Suzuki", що перегукується з його натхненням. Хоча більша частина кузова зберігає свою оригінальну форму, задні двері зазнали змін, щоб уникнути перешкод для колісних арок завдяки розширеним подовжувачам крил.

З моменту свого дебюту у 2018 році Suzuki Jimny четвертого покоління залучив увагу різних переобладнань пікапів, як реальних, так і віртуальних, хоча жодна з них не була офіційно санкціонована виробником. Однак, якби Suzuki вирішила створити пікап Jimny з двома кабінами, йому, безперечно, знадобився б більш потужний силовий агрегат. Нинішній 1,5-літровий бензиновий двигун з природним усмоктуванням пропонує скромні показники потужності - 103 кінські сили (77 кВт / 105 к.с.) і 134 Нм крутного моменту, що може не відповідати вимогам вантажопідйомності і буксирувальних можливостей.

Suzuki Jimny перетворений у міні-пікап

Заплановане на середину життєвого циклу оновлення у 2024 році, Suzuki Jimny отримає м'які гібридні та повністю електричні силові установки, особливо на європейському ринку. Чи додадуть ці вдосконалення улюбленій моделі 4×4 додаткової енергії та привабливості, ще належить з'ясувати.
Полная версия