Tesla, здається, відмовилася від ідеї створення автомобіля за $25 000

Виявляється, що Model 3 за $40 380 лишатиметься найбільш доступним варіантом Tesla у майбутньому. Reuters повідомляє, що плани створення Model 2 за $25 000 були скасовані. Хоча не розкривається причина цього рішення, ймовірно, на нього вплинула жорстка конкуренція на ринку початкового рівня в Китаї.

Це рішення не є новим. За даними Reuters, внутрішні обговорення вказують на скасування, яке відбулося наприкінці лютого та на початку березня. За повідомленням від 1 березня інженерам було рекомендовано тримати скасування програми в таємниці від постачальників, але інші джерела вказують на те, що тепер фокус компанії зміщений на розвиток роботаксі. Ми звернулися до Tesla для коментаря з цього приводу і очікуємо відповідь.

Ілон Маск спростовав цю інформацію у своєму Twitter, заявивши, що "Reuters бреше (знову)".

Поширені чутки про компактну модель Tesla, яка мала бути дешевшою за Model 3, існують кілька років. Початково задуманий як невеликий хетчбек для конкуренції з Chevrolet Bolt і Nissan Leaf, пейзаж електромобілів зазнав змін від тих давніх спекуляцій. Попит на електромобілі знизився, особливо в США, що вплинуло навіть на Tesla. Показники компанії в першому кварталі 2024 року не виправдали очікувань, що ускладнилося проблемами на китайському ринку. Оскільки Китай є найбільшим автомобільним ринком у світі з великим попитом на електромобілі, конкуренція тут дуже висока. Reuters вважає, що на рішення Tesla вплинув приплив доступних електромобілів від китайських виробників.

Проте ресурси, виділені на розробку компактного автомобіля, не будуть витрачені марно. За повідомленням, нова платформа буде використана для виробництва роботаксі, хоча терміни та обсяги виробництва залишаються невизначеними. Ймовірно, обсяги виробництва цих транспортних засобів будуть нижчими, ніж спочатку планувалося для Model 2. Крім того, все ще існують регуляторні перешкоди щодо розгортання та експлуатації автономних транспортних засобів.

На сьогоднішній день Model 3 є найбільш доступним автомобілем Tesla. Останнім доповненням до лінійки моделей Tesla є Cybertruck, представлений у 2017 році і незначно оновлений у 2023 році. Однак він значно відрізняється від автомобіля початкового рівня, і перспективи масового виробництва залишаються невизначеними.
Полная версия