Hyundai Ioniq 6 N - наступний електромобіль високої продуктивності від бренду N

Підрозділ N компанії Hyundai завершує розробку електричної версії седана Ioniq 6, який обіцяє надзвичайний рівень продуктивності та динамічної маневреності, подібної до Porsche Taycan, і пройшов випробування на гоночному треку.

Після прийняття рішення про припинення розробки автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, що підтверджує зняття з виробництва гарячих хетчбеків i20 N та i30 N в Європі, Hyundai N тепер зосереджує свою увагу на майбутньому, орієнтованому на високопродуктивні електромобілі. "У Європі Hyundai вирушає вперед з Hyundai N як піонером у сфері високопродуктивних електромобілів", - заявив бренд. "Наші клієнти отримають переваги технологічного прогресу, який ще більше підсилить привабливість електромобілів".

Hyundai Ioniq 6 N - наступний електромобіль високої продуктивності від бренду N

Наступним кроком на шляху до електричної трансформації бренду N буде випуск Ioniq 6 N, який вже зараз вражає футуристичним концептом RN22e, представленим у 2022 році. Останнім часом побачений під час тестування в технічному центрі бренду в Рюссельсхаймі, Німеччина, Ioniq 6 N був прикрашений витонченим камуфляжем, що натякає на ряд оновлень у дизайні, які будуть впроваджені порівняно зі стандартним варіантом.

Як і у випадку з Ioniq 5 N, оновлення Ioniq 6 N включають розширені колісні арки, більші колеса, яскраві червоні гальмівні супорти, виразні бічні спідниці, збільшений задній спойлер і спортивний задній бампер - все це відповідає спортивному характеру автомобіля.

Очікується, що спортивний Ioniq 6 матиме таку ж платформу E-GMP, як і його кросовер, а також батарею ємністю 86 кВт-год, яка живить двигун з двома моторами та повним приводом, здатним розвивати до 641 к.с. і 549 Нм крутного моменту.

Хоча Ioniq 5 N може похизуватися вражаючим прискоренням від 0 до 100 км/год приблизно за 3,5 секунди і максимальною швидкістю під 200 км/год, його седан має більш граціозний профіль і менший силует, що потенційно може підвищити ці показники.

Hyundai Ioniq 6 N - наступний електромобіль високої продуктивності від бренду N

Очікується, що Ioniq 6 N отримає схожі на Ioniq 5 N покращення шасі, включаючи модернізовані гальма, знижену та жорсткішу підвіску, а також коробку передач, спеціально розроблену для імітації характеристик восьмиступінчастої трансмісії з подвійним зчепленням, характерної для автомобілів N з двигуном внутрішнього згоряння.

Крім того, ймовірно, він успадкує функцію штучного вихлопу від Ioniq 5 N, що намагається відтворити естетику традиційного хот-хетча з двигуном внутрішнього згоряння, синхронізуючи швидкість руху з "обертами", доповнену імітованою коробкою передач для відтворення вісцеральних відчуттів від керування спортивним автомобілем з бензиновим двигуном.
Полная версия